ساخت سایت در گوگل امروزه با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از خدمات و محصولات به صورت مجازی مردم به دنبال این هستند که کار خود را اینترنتی کند و بتواند درآمد خود را افزایش دهند. برای ساخت وبسایت باید زبان های برنامه نویسی برای سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده کنید.اما مشکل اینجاست که یادگیری زبانهای برنامهنویسی، زمانبر و دشوار است. یکی دیگر از روشهای که هم ساده و هم آسان تر است، که نیاز به کدنویسی ندارد و میتواند با آن در کوتاهترین زمان وب سایت خود را راه اندازی کنید.
روش دیگر ساخت وب سایت با گوگل است که در ادامه به آن می پردازیم:
ساخت سایت در گوگل
گوگل یکی از محبوب ترین و بزرگترین موتورهای جستجو در دنیاست که قابلیت ها و خدمات گوناگونی داردساخت سایت در گوگل یکی از خدمات رایگان این موتور جستجو است که بدون نیاز به داشتن مهارت کدنویسی و فقط با چند کلیک می توانید در کمترین زمان برای خود سایت راه اندازی کنید.
آموزش ساخت وب سایت در گوگل
برای ساخت سایت در گوگل، باید از طریق نرم افزار های تغییر آی پی وارد شوید.برای استفاده از این نرم افزار باید وارد اکانت گوگل سایت خود شوید پس اگر اکان ندارید یک حساب جدید راهاندازی کنید
بعد از ورود به سایت صفحه برای شما نشان داده می شود که از شما میخواهد تا الگوی مورد نظر خود را انتخاب کنید. و شما با کلیک روی گزینه Blank یک صفحه خالی ایجاد میکنید.
پس از انتخاب گزینه Blank وارد صفحهای مانند تصویر زیر خواهید شد.
در ادامه به بررسی بخشهای مختلف صفحه فوق میپردازیم.
بخش نوار منو در گوگل سایت
در ابتدای صفحه گوگل، اولین چیزی که به چشمانتان می خورد نوار منو است.
Site Document name: این بخش از نوار منو نام وبسایت شما را نمایش میدهد، همچنین امکان ویرایش آن را نیز فراهم میکند.
Undo last action: به معنای خنثی سازی یا بازگردانی عمل انجام شده به حالت قبل است.
Redo last action: به معنای انجام مجدد عمل Undo شده است.
Preview: این گزینه امکان پیشنمایشی از سایت را در دستگاههای موبایل، تبلت و کامپیوتر فراهم میآورد.
Copy Published site link: لینک سایت را برای کپی کردن به شما نشان میدهد.
Share with other: از این بخش به راحتی میتوانید سایت خود را با دیگران و دوستان به اشتراک بگذارید.
Settings: این بخش برای مدیریت و پیکربندی وبسایت گوگل شما کاربرد دارد، با کلیک بر روی این گزینه پنجرهای مانند تصویر زیر نمایش داده خواهد شد:
- Navigation: این قسمت مربوط به تنظیمات، جهتیابی و رنگ هدر سایت است.
- Brand images: امکان افزودن لوگو و فاوآیکن سایت را فراهم میآورد.
- Viewer tools: با استفاده از این گزینه میتوانید آخرین صفحه بروز شده را نمایش داده یا پنهان کنید.
- custom domains: از این بخش میتوانید دامنه سفارشی خود را وارد کنید.
- Analytics: از قابلیتهای جذاب در سرویس گوگل است که شما میتوانید سایت خود را به Google Analytics متصل کنید تا بتوانید میزان ترافیک دریافتی را مشاهده و یا ردیابی کنید.
- Announcement banner: با استفاده از این گزینه قادر خواهید بود یک بنر ساخته و آن را در بالای سایت در معرض نمایش بگذارید.
More: از این قسمت میتوانید تاریخچه نسخه را مشاهده کنید، همچنین در صورت تمایل یک کپی از سایت تهیه نمایید.
تنظیمات هدر سایت در گوگل سایت
در بالای صفحه در قسمت چپ گزینه به نام Enter site nameمشاهده می کنید که از این قسمت می توانید نام لوگو و favicon خود را آپلود کنید.
گزینه دیگری به نام change image وجود دارد که به شما این امکان را میدهد که برای هدر تصویری بارگذاری کنید یا تصویر را تغییر دهید و از طریق گزینه ی Header type نوع هدر سایت نیز قابل تغییر است.
سربرگ Insert
از قسمتی Insert برای درج متن ها و چیدمان صفحه در وب سایت استفاده می شود.این سربرگ دارای گزینه هایی برای درج محتوای متنی و تصویری، قرار دادن url و یا آپلود تصویر از گوگل درایو است.
دومین قسمت از Insert ، Layout است که قالب های آماده دارد که میتواند بدون نیاز به کدنویسی از آن در بخشهای مختلف سایت استفاده کنید و محتوای خود را بر اساس آن، در صفحات قرار دهید.بعد از اضافه کردن آنها به صفحه، امکان حذف یا جابجایی وجود دارد.
collapsible text: این گزینه امکان افزودن جعبه متنی تاشو را فراهم میکند، جعبههای متنی به این صورت عمل میکنند که شما میتوانید عنوان مطلب خود را در کادر فوقانی وارد کرده و متن محتوای اصلی را در کادر زیرین قرار دهید، کاربر با کلیک بر روی عنوان محتوا قادر به مشاهده متن پنهان شده میباشد.
Table of content: در ساخت فهرست مطالب به شما کمک میکند، این قابلیت در جهت سهولت دسترسی کاربران به کار میرود.
- image carousel: این گزینه امکان ساخت یک اسلایدر ساده و راحت را با چندین عکس فراهم میآورد.
- Button: با استفاده از این گزینه میتوانید دکمههای موردنظر خود را به قسمتهای مختلف سایت اضافه کنید، پس از کلیک بر روی این گزینه کادری نمایان خواهد شد که نام و آدرس دکمه را میتوانید در آن وارد نمایید. پس از افزودن امکان حذف و یا جابجایی دکمهها وجود دارد.
- Divider: کاربرد این گزینه افزودن یک خط جداکننده میباشد، استفاده از خطوط جداکننده افقی میتواند در مطالب طولانی، گزینه بسیار مناسبی باشد.
- YouTube: با کمک این گزینه میتوانید از یوتیوب فیلمهای موردنظر خود را جستجو کرده و در داخل سایت بارگذاری کنید.
- Calendar: این گزینه امکان افزودن تقویم، تاریخ تولد، روزهای هفته و … را به صفحات وبسایت شما فراهم میکند.
- Map: از طریق این گزینه میتوانید نقشه یا لوکیشن محل خود را در سایت قرار دهید.
- Docs: با استفاده از این قابلیت قادر خواهید بود فایلهای ورد با فرمت Docs را در قسمتهای مختلف وبسایت آپلود نمایید.
- Slides: این گزینه مانند نرم افزار پاورپوینت عمل کرده و برای ارائه مطالب مناسب است و امکاناتی مانند نوشتن، بارگذاری عکس، فیلم، ایجاد زمینه و غیره را دارد.
- Sheets: گوگل شیت یک برنامه صفحه گسترده آنلاین، رایگان و مبتنی بر وب است که از سوی گوگل به عنوان بخشی از مجموعه نرمافزارهای آفیس عرضه شده است؛ از طریق این گزینه میتوانید به بخش گوگل شیت دسترسی پیدا کنید.
- Forms: این گزینه امکان ساخت فرم و پرسشنامه را فراهم میآورد.
- Charts: استفاده از این گزینه برای رسم انواع نمودارهای تحت وب به کار میرود.
سربرگ Pages در Google site
از این سرویس می توانید با کلیک بر روی علامت + و انتخاب کردن گزینه New Page صفحات زیادی برای خود بسازید.
بعد از این که کلیک کردید، یک کادر کوچک معلوم می شود که اسم صفحه خود را باید در آنجا وارد کنید. اگر تصمیم دارید آدرس خاصی برای صفحه بگذارید می توانید با کلیک کردن روی قسمت advanced، آدرس را در آن بخش قرار دهید.
این قسمت لیستی از صفحات شما نمایش می دهد که در کنار هر سه نقطه وجود دارد با کلیک روی این سه نقطه میتوانید تنظیمات بیشتری مانند: کپی از صفحه، ویرایش عنوان و آدرس صفحه، افزودن زیرمجموعه برای صفحه جاری نمایش داده میشوند.
سربرگ Themes در گوگل سایت
سومین سربرگ Themes است که از آن می توانید تم های مختلف که موجود است را انتخاب و برای سایت خود یک قالب و رنگ دلخواه تعیین کنید.
تنظیمات فوتر سایت
برای اضافه کردن فوتبال به سایت باید به قسمت آخر صفحه بروید و روی گزینه add footer کلیک کنید.
بعد از این کار کار رو برای شما نمایان می شود که با استفاده از قابلیتهای موجود می توان متن، لینک، تصویر و… را به فوتر سایت خود اضافه کنید.
انتشار سایت یا publish در گوگل سایت
بعد از ایجاد تغییرات باید روی گزینه Publish کلیک کنید تا پنجره زیر برای شما نمایش داده شود.
در قسمت web address باید URL سایت خود را وارد کنید و با استفاده از گزینه ی Request public search enginesto not display my site میتوانید از نمایش سایت خود در موتورهای جستجوی گوگل جلوگیری نمایید. بعد از این که کارتان به پایان رسید باید روی دکمه publish سایت شما منتشر شود.
استفاده از ابزار گوگل سایت
همانطور که گفتیم ساخت سایت در گوگل هم جذاب است هم رایگان اگر برای تحقق بخشیدن به رویای خود به دنبال راهی ساده و آسان هستید می توانید ساخت سایت با گوگل را امتحان کنید.
امیدوارم مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
0 دیدگاه